Hrana nam pomeni več
kot le preživetje.

Družinsko podjetje Kruhkerija Gorjanc iz Hotemaž na Gorenjskem, s hišnim imenom
Gorjanc, ki jo vodi Franc Bukovnik mlajši, že 30 let slovi po hotemaških kruhkih
oziroma nadevanih zvitkih iz doma zmlete moke in kakovostnih sestavin, o katerih
kroži glas, da so slastni in pravzaprav veljajo za pravo regionalno kulinarično
posebnost.

Obisk mlina

K nam v mlin na obisk prihajajo otroci iz šol in vrtcev, kjer jim z veseljem predstavimo, kako od zrna pridemo do kruha. Obenem jim predstavim, kako malomarno skrbimo za zdravo prehrano in polja. Tako srečanja v mlinu poskušamo izkoristiti za izobraževanje mladih. Žal je res resnica, da je manj več, sploh v sodobnem trendu prehranjevanja. Manj zaužiješ integrirane prehrane, več škode za telo narediš, ker so škropiva, poljske kemikalije praktično prisotna skoraj povsod, če ne gre za ekološko pridelavo.

Naši vestni peki Naši vestni peki
Če kruhek
pade ti na tla, poberi in
poljubi ga.